Hľadá sa najlepšie dedinské mužstvo!

Denis Poruban|7. mar 2019 o 00:00

Prezidentský pohár spojí do jednej súťaže majstrov 38 oblastných futbalových zväzov. Viac už prezradil v rozhovore predseda ObFZ Nitra Štefan Korman, ktorý je otcom myšlienky.  


V  Poprade ste v piatok na konferencii Slovenského futbalového zväzu  odprezentovali Prezidentský pohár. Predstavte bližšie váš projekt.

Futbalový život v rámci našich oblastí je viac-menej vtesnaný do hraníc našich okresov, kde organizujeme súťaže dospelých aj mládeže, rôzne turnaje, v Nitre máme vlastnú pohárovú súťaž, tiež jedenástku roka či zabíjačku zväzu. Aktivít je veľa, ale stále tomu chýbalo čosi a konfrontácia so širším rozmerom, ktorú ponúkne práve Prezidentský pohár, môže splniť tieto očakávania.

 

Kto teda bude hrať v tejto súťaži a aká je termínová listina?  

Právo účasti budú mať víťazi šiestych líg oblastných futbalových zväzov, ktorých je spolu 38. Na konci budúcej sezóny teda spoznáme  najlepšie dedinské mužstvo na Slovensku! Prvé signály sú pozitívne, po predstavení formátu súťaže na konferencii v Poprade sme v kontakte s viacerými predsedami zväzov, aby sme si ujasnili detaily. Prezidentský  pohár sa bude hrať ako pohárová súťaž na jeden zápas. V prvých kolách budú súperiť víťazi šiestych líg v rámci krajov, čiže reprezentant nášho ObFZ Nitra môže naraziť na súpera z Levíc, Topoľčian, Nových Zámkov  alebo Komárna. Náklady na cestovné a delegované osoby budú znášať oblastné futbalové zväzy. A termíny? Prvé kolo sa bude hrať posledný víkend pred štartom novej sezóny, ďalšie kolá vychádzajú na štátne sviatky. 

O aké ceny sa bude hrať?

Vďaka generálnemu partnerovi súťaže, ktorým je spoločnosť Lama SK, sa najlepší môžu tešiť na zaujímavé prémie. Finalisti si rozdelia sumu 5 000 € v pomere 3 500 €  pre víťaza Prezidentského pohára a 1500 € pre druhý najlepší tím. Víťaz navyše získa od spoločnosti Futbalservis športovú výstroj Adidas v hodnote 3000 € a Slovenský futbalový zväz zabezpečí 25 vstupov na zápas našej reprezentácie.

Prezidentský pohár-prezentácia.pdf

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: