Oblastný futbalový zväz spoznal Jedenástku roka 2019

Denis Poruban|13. mar 2020 o 00:00

Oblastný futbalový zväz spoznal Jedenástku roka 2019

Vo štvrtok 5. marca, tri dni pred začiatkom jarnej časti súťažného ročníka 2019/2020, vyhlásili v priestoroch Oblastného futbalového zväzu v Trenčíne Jedenástku roka 2019. Skladá sa z hráčov 6. ligy Double Star Bet. O jej zložení rozhodovali hlasovaním počas mesiacov december a január tréneri všetkých šestnástich účastníkov súťaže.

Premiérovo rozhodovali tréneri hlasovaním aj o najlepšom rozhodcovi.

V samotnej jedenástke dominujú starší hráči. Rozdiel medzi najmladším a najstarším hráčom najlepšej jedenástky je neuveriteľných 32 rokov.

V jedenástke má zastúpenie až deväť klubov, z toho dva kluby majú v jedenástke po dvoch hráčov. Sú to Melčice-Lieskové a Zamarovce. Svoju účasť v jedenástke roka z vlaňajška obhájili štyria hráči. Obrancovia Tibor Drienka zo Zamaroviec a Tomáš Gono z Očkova, stredopoliar Dárius Jančovič z Melčíc–Lieskového, ktorý bodoval aj napriek tomu, že bol počas roka zranený, a útočník Boris Drienka zo Zamaroviec.

Ten sa stal vôbec najúspešnejším hráčom celej jedenástky. Hlas mu dalo až 10 trénerov.

Najmladším hráčom sa stal stopér Hornej Súče Marek Machara, ktorý má 20 rokov, najstarším stále ešte hrajúci tréner Záblatia 52-ročný Ondrej Šmelko.

Až osem hráčov jedenástky roka 2019 má nad 30 rokov.

V jedenástke sa objavili aj dvaja hráči z tímov tohtoročných nováčikov. Lukáš Vrábel z Hornej Stredy a Michal Sedláček z béčka Trenčianskych Stankoviec zaujali trénerov svojich súperov počas jesennej časti. Na jar túto súťaž nehrali.

Ocenenie za najlepšieho rozhodcu v hlasovaní trénerov získal skúsený Jozef Bečka z Trenčianskej Turnej.


JEDENÁSTKA ROKA 2019

Martin Kopčan (Melčice-Lieskové) – Tomáš Gono (Očkov), Tibor Drienka (Zamarovce), Marek Machara (Horná Súča), Ondrej Šmelko (Záblatie) – Lukáš Vrábel (Horná Streda), Stanislav Šarudi (FK Turani), Dárius Jančovič (Melčice-Lieskové), Pavol Bulko (V. Bierovce/Op.), Boris Drienka (Zamarovce), Michal Sedláček (Tr. Stankovce B).







Referencie

SME. 2020. Oblastný futbalový zväz vyhlásil Jedenástku roka 2019 [online]. Dostupné na: https://mytrencin.sme.sk/c/22353696/oblastny-futbalovy-zvaz-vyhlasil-jedenastku-roka-2019.html [cit. 2020-13-03]


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: