Odvolacia komisia

Úradná správa OdK č. 2

Denis Poruban|16. júl 2019 o 00:00

Úradná správa č. 2. OdK ObFZ Trenčín zo dňa 16.7. 2019


OdK ObFZ Trenčín ako príslušný odvolací orgán na svojom zasadnutí dňa 16. 7. 2019 v Trenčíne prerokovala  odvolanie  FK Družstevník Veľká Hradná  voči rozhodnutiu ŠTK ObFZ Trenčín, ktorá v ÚS č.1 zo dňa 10.7.2019 zaradila FK Družstevník Veľká Hradná do 8. ligy ObFZ Trenčín. 

Rozhodnutie OdK 

OdK potvrdzuje rozhodnutie ŠTK, ktorá zaradila FK Družstevník Veľká Hradná do 8. ligy ObFZ Trenčín.

Odôvodnenie rozhodnutia OdK: 

                  

- OdK konštatuje, že novelizovaný SP bol na stránke ObFZ Trenčín zverejnený predsedom ŠTK  dňa 22.6.2019, dva dni pred termínom písomného informovania ŠTK, že FK Družstevník Veľká Hradná bude pokračovať v činnosti v ObFZ Trenčín. 

- Zodpovední funkcionári klubu sú povinní sledovať novelizované poriadky SFZ a riadiť sa nimi, ktoré sú uvedené na  stránkach SFZ i  ObFZ. OdK konštatuje skutočnosť, že zodpovední funkcionári FK Veľká Hradná SP čl 17/6 nemali naštudovaní  a povinnosťou oznámenia ďalšej činnosti klubu písomne informovali  dňa 24.6.2019 len ZsFZ v termíne podania prihlášok do súťaží.

- SP čl.17/6 jasne stanovuje, že „ družstvo po skončení súťaže umiestnené na mieste, z ktorého má nárok na pokračovanie v súťaži v nasledujúcom súťažnom ročníku a ktorý chce svoje družstvo prihlásiť do nižšej súťaže, je povinný o tejto skutočnosti písomne informovať riadiaci orgán súťaže / ZsFZ /, v ktorej nechce pôsobiť a riadiaci orgán súťaže do ktorej chce byť zaradený / ObFZ / v termíne podania prihlášok do súťaže v ktorej nechce pôsobiť„ 

- V prípade ZsFZ bola zo strany FK Družstevník Veľká Hradná podmienka písomnej informácie dňa 24.6.2019 o nepokračovaní v súťažiach ZsFZ splnená, v prípade písomnej informácie o pokračovaní v súťažiach ObFZ podmienka splnená nebola a písomne záujem pokračovať v súťažiach ObFZ FK Družstevník Veľká Hradná bola na ŠTK doručená dňa 14.7.2019.

- ŠTK ObFZ správne rozhodla v súlade so SP čl. 17/6 a zaradila FK Družstevník Veľká Hradná do najnižšej súťaže 8. ligy Double Star Bet - TN.

OdK stanovuje FK Družstevník Veľká Hradná rokovací poplatok OdK podľa čl. 87/1 a RS Príloha B/c v sume 30 EURO.


Emil Podhradský

predseda odvolacej komisie ObFZ

Súvisiaci obsah